De informatieplicht: Waarom telefonische toegankelijkheid een bedrijfsnoodzaak is

Het concept van telefonische bereikbaarheid voor bedrijven gaat verder dan enkel het aanbieden van goede klantenservice; het is eigenlijk een wettelijke verplichting is. Ondanks dat dit soms een wat mistig terrein lijkt te zijn, heeft het aanzienlijke implicaties voor jouw bedrijf en je connectie met je klanten. Dit artikel zal de wettelijke aspecten van telefonische bereikbaarheid belichten en hoe serviceUp als partner je hierin kan ondersteunen.

 

De informatieplicht van een onderneming bij het sluiten van een overeenkomst met een consument

Volgens advocaat Steven De Grave van advocatenkantoor DeGrooteDeMan, is het Wetboek Economisch Recht duidelijk: “Ondernemingen dienen de consument van specifieke informatie te voorzien alvorens zij een overeenkomst aangaan. Deze informatie omvat de handelsnaam, het geografische adres van de onderneming en het telefoonnummer. Het is van belang dat deze gegevens op een heldere en begrijpelijke wijze worden gecommuniceerd. Ondernemingen kiezen doorgaans voor kanalen zoals hun website, sociale media, en soortgelijke middelen om dit te realiseren. Het opnemen van een telefoonnummer in de kleine letters van de algemene voorwaarden is daarom af te raden.” 

“Indien een onderneming deze verplichting negeert, ontstaat het risico dat de consument niet verbonden is aan de overeenkomst. Goed om weten is dat de algemene informatieverplichting ook geldt voor “overeenkomsten op afstand”, zoals een online aankoop, of voor overeenkomsten die buiten de normale verkoopsruimte van de handelaar worden gesloten, zoals op  een beurs of bij de consument thuis”, aldus Steven De Grave.

De bereikbaarheid van een onderneming via het telefoonnummer in de praktijk

De wet legt duidelijk vast dat bedrijven verplicht zijn om een telefoonnummer op hun website te vermelden als onderdeel van hun "informatieplicht".Dat vertelde Professor Reinhard Steennot bij Radio 2 op 15 september. Die vereiste impliceert ondubbelzinnig dat jouw bedrijf niet alleen transparant moet zijn over jouw contactgegevens, maar ook dat je telefonisch bereikbaar moet zijn voor je klanten. 

Het vermelden van een telefoonnummer is meer dan alleen een formaliteit; het is een tastbare verbintenis om beschikbaar te zijn voor vragen, verzoeken en eventuele problemen van klanten. Hierdoor wordt de telefonische bereikbaarheid niet langer beschouwd als een optionele luxe, maar eerder als een integraal onderdeel van de wettelijke en ethische verantwoordelijkheid van bedrijven.

Hoe kan serviceUp helpen?

Dit is waar serviceUp in actie komt. Wij begrijpen dat je niet alleen aan wettelijke verplichtingen moet voldoen, maar ook moet streven naar uitmuntende klantenservice. Wij bieden op maat gemaakte oplossingen om jou te helpen bij het opzetten van een goede customer service, inclusief telefonische bereikbaarheid.

 

Professionele bereikbaarheid, 24/7

Wij begrijpen dat klanten geen kantooruren volgen en dat problemen of vragen zich op elk moment kunnen voordoen. Daarom bieden we professionele 24/7 bereikbaarheid voor jouw bedrijf. Onze speciaal getrainde klantenservicemedewerkers staan klaar om oproepen te beantwoorden, ongeacht het tijdstip, wat betekent dat jouw klanten altijd iemand kunnen bereiken, zelfs buiten de reguliere werktijden. Dit draagt niet alleen bij aan een betere klanttevredenheid, maar toont ook aan dat jouw bedrijf zich inzet voor uitstekende service.

 

Omnichannel klantenservice: Onze veelzijdige benadering

Bij serviceUp begrijpen we dat klanten verschillende communicatiekanalen gebruiken, en daarom bieden we een omnichannel klantenservice die alle mogelijke wegen omvat. Van traditionele telefonische ondersteuning tot chat, e-mail, WhatsApp en zelfs social media, we doen het allemaal.

 

Diensten op maat van jouw noden

Wat er allemaal bij een excellente klantenservice komt kijken, is voor elk bedrijf anders. Eén ding is wel steeds gelijk: een klantenservice moet steeds naadloos aansluiten bij jouw unieke behoeften. Of je nu op zoek bent naar first-line support om de meer courantere vragen af te handelen of een complete customer excellence ondersteuning wilt, wij passen onze diensten aan volgens jouw wensen. Bij serviceUp begrijpen we dat elke klant uniek is en dat jouw bedrijf specifieke eisen heeft. Wij gaan steeds met veel enthousiasme de uitdaging aan om aan jouw verwachtingen te voldoen, hoe uitdagend of divers ze ook mogen zijn. Bovendien zijn we bereid om in jouw bestaande systemen te werken, waardoor onze samenwerking steeds soepel verloopt. Bij serviceUp zijn jouw behoeften onze prioriteit, en we streven ernaar om diensten te bieden die perfect aansluiten bij wat jij nodig hebt.

 

De expertise van serviceUp staat je bij in je wettelijke plichten

Bereikbaarheid per telefoon is dus niet alleen een servicekwestie, maar ook een wettelijke verplichting voor bedrijven. serviceUp begrijpt het belang van deze bereikbaarheid en biedt een omni-channel aanpak die aan jouw specifieke behoeften kan worden aangepast. Met 38 jaar ervaring in klantenservice en een focus op kwalitatieve interacties, zijn we de juiste partner om aan jouw klantenservicebehoeften te voldoen. Samen kunnen we niet alleen voldoen aan wettelijke verplichtingen, maar verhogen we ook de klanttevredenheid en laten we jouw bedrijf groeien. Telefonische bereikbaarheid is de uitgelezen kans om op een positieve manier in dialoog te gaan met je klant. Maar er komt ook heel wat kijken bij een goede klantenservice. ServiceUp staat klaar om je daarbij te ondersteunen.

 

 

Maak een afspraak met Glenn van serviceUp

Contacteer ons

serviceUp by Up 
053 51 05 18
info@serviceup.be
BE0877.584.635

Hoofdzetel Erpe
Evenbroekveld 14
9420 Erpe-Mere

Nieuwsbrief

Wij leren elke dag bij en brengen jou ook Up-to-date. Let's go Up together!

Volg ons op

This site is Upproved by shakeUp